Ik ben erkend opleider, supervisor en leertherapeut en van de Nederlands Vereniging voor Relatie en gezinstherapie. De NVRG heeft kwalitatief hoogwaardige opleidingsprogramma's samengesteld waarmee je NVRG-geregistreerd systeemtherapeut (ST) of NVRG-geregistreerd systeemtherapeutisch werker (STW) kunt worden. De NVRG is zelf geen opleidingsinstituut, maar werkt samen met door de NVRG erkende opleiders.
Voor meer informatie verwijs ik je naar de website www.nvrg.nl waarin de opleidingsreglementen worden beschreven.
In combinatie met collega's Prof. dr. Ad Kerkhof (VU Amsterdam), GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en psychotherapeut en Drs. Jan Meerdinkveldboom, kinder- en jeugdpsychiater, psychotherapeut en systeemtherapeut geef ik workshops.
De workshop zijn bedoeld voor maatschappelijk werkers, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, (GZ-)psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten en psychiaters, relatie- en gezinstherapeuten, huisarten, schoolpsychologen en andere hulpverleners die te maken krijgen met deze specifieke problematiek.
Meer informatie tref je verder op deze pagina aan.
Ik start als hoofdopleider de Systeemtherapeut (ST) opleiding elk voor- of najaar met een Theoretische Technische Cursus (TTC-ST) van 132 uur bij de RINO NH Amsterdam. Deze opleiding is onderverdeeld in een inleidende en verdiepende cursus van beide 60 uur. Daarnaast kun je 12 uur wetenschapsmodule volgen. Het voordeel van deze opleiding is dat je niet verplicht bent de gehele opleidingsroute te volgen maar ook kunt kiezen voor alleen een inleidende module.
De volledige opleiding tot (ST) bestaat uit 212 uur TTC-ST bestaande uit een basismodule van 132 uur en twee specialistische modules van elk ten minste 40 uur plus drie supervisieseries en een leertherapie.
Als supervisor geef ik systeemtherapeuten (in opleiding) een door de NVRG erkende supervisie. Supervisanten hebben minimaal 25 uur NVRG erkende theoretische basiscursus gevolgd om een erkende supervisie te krijgen. Zie hiervoor ook de richtlijnen van de NVRG.
Een supervisiereeks bij mij kan zowel individueel als in een groep plaats vinden.
Data en locatie in overleg.
Wat is de rol van taal in de hulpverlening? Op wat voor manieren kun je metaforen en beeldend taalgebruik adequaat inzetten in de behandeling?
Na afloop van de workshop is men zich bewust geworden van de meerwaarde van het aansluiten bij de taal van de cliënt. Men kent vaardigheden om in te voegen in en aan te sluiten bij het taaldomein, het woordgebruik en het wereldbeeld van de cliënt.
Deze workshop wordt 2 maal per jaar aangeboden via het RINO
Depressieve klachten, suïcidaliteit en zelfdestructief gedrag vormen een groot probleem voor hulpverleners in de GGZ, de jeugdzorg en het onderwijsveld.
Deze workshop helpt u deze problematiek beter te begrijpen, aan te kunnen, en te behandelen, vanuit de combinatie van psychiatrische diagnostiek en behandeling, gedragstherapie en gezinstherapeutische interventies.
Binnen mijn praktijk verzorg ik leer- en ontwikkeltrajecten voor mensen die in een veranderings- of leerproces zitten. Bij elk traject staan deze vragen centraal : "Wie is deze mens in de context van zijn omgeving. Hoe ondersteun ik bij het zoeken naar zijn verscholen veerkracht zodat deze de kracht vindt om het eigen ontwikkel- en groeiproces weer op te pakken en voort te zetten.